23 Şubat 2016 Salı

Youtube'da nasıl para kazanırım?

Selam arkadaşlar. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki bu işe para kazanma gözüyle başlayacaksanız hiç başlamayın çünkü samimi söylüyorum 4-5 ay sonra ayda 100-200 lira kazanmaya başlarsınız bu da sizin başarınıza göre değişir.



Peki bu Youtube bize nasıl para öder?
-Cevap kolay. Adsense yani videolarınızın  10. saniyesinde çıkan reklamlarla.
Bu reklamlar video izlenme sayısı başına size para ödemez. Eğer o reklama tıklanırsa size para gelir.




Hızlı gelişmek için ne yapmalıyım?

1. Özgün Ol
Arkadaşlar herşeyden önemlisi özgün olmak. Konuşmanız hareketleriniz duruşunuz size has olsun. Belki bir iki abone alırsınız ama insanlar sizi beğenmedikten sonra bir anlamı kalmıyor. İlk videonuzu çektikten sonra izleyip bir özeleştiri yapın nerelerde hatam var diye. Emin ol size ne kadar hatasız gelse de ilk videoları belli bir süre sonra izlediğinizde ben n'apmışım ya diyiceksiniz.

2. Aktif Ol
Su götürmez bir gerçektir ki, ne kadar kaliteli olursan ol gizemli insan rolüne bürünme hemen. Sana lazım olan şey izlenme ve abone. Bu yüzden haftada en az 2 video yüklemen lazım.

3. Montaj Yap
Özellikle şu sıralar dikkat ettiğim bi şeydir. İnsanlar videolarda ses efekti veya ae ile yapılmış montajlama bi'şeyler görmek istiyor. İnsanlara istediklerini ver.

4. Kanal Adın Farklı Olsun
Bu çok önemli sonra aramaya sizin adınız yazıldığında 50298392 tane kanal çıkmasın.

5. Tek Bir Konun Olsun
Vlog çekiyorsan vlog çek, oyun kanalıysan oyun. Gelişene kadar böyle devam edin. 5.000 abone sınırı koyun kendinize. Sınırı geçtikten sonra asıl kanalızı aksatmayacak şekilde 2. bir kanal açıp videolar yükleyebilirsiniz.

6. Etiketleme ve SEO Bilgini Geliştir
Arkaşlar bu çok önemli. İzleyici kazanmak amacıyla videolarınız altına saçma sapan etiketler yapmayın. Zaten bu size izlenme getirse de izleyici 10 saniye içinde videoyu beğenmeyip çıkacağı için bir süre sonra youtube bunu spam olarak algılar ve videolarınızın izlenme sayısını dondurur.




NOT: BU ÇOK ÖNEMLİ. Sakın kendi videolarınızdaki reklamlara tıklamayın. Adsense ban yersiniz ve kazanacağınız üç kuruş da boşa gider.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder