20 Nisan 2016 Çarşamba

Akıllı Telefon Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Evet arkadaşlar, öncelikle şunu söylemeliyim ki aldığınız telefonun garantisi hangi firmada buna çok dikkat edin. Şirket ismi vermek istemiyorum ama sikayetvar'a baktığınız zaman ne demek istediğimi anlayacaksınız.



Bu bölümü geçersek hepimiz marka düşkünüyüz fakat bu çok büyük bir hata. Aldığımız telefonun Antutu değerlerini bilmemiz gerekiyor. Rami en az 2 gb olmalı. Oyun oynarken kasmaması ve ısınmaması için işlemcisinin çekirdeğinin fazla olmasının ve hızının 1.5 ghz'den büyük olmasına dikkat edin. En önemlisi şu işlemci arkadaşlar. Telefonu kastırdığınız zaman oyun oynarken birden onboardı yakabiliyorsunuz bu da size iyi bir masraf çıkarır. Şuan en sağlam markalarda bile bunları görüyoruz.

Dediğim gibi aldığınız telefonun markasına çok takılmayın. Çin menşeili olup şuan Antutuda en kral Samsung'u sollayan birçok marka var. Aldığınız telefonun fiyatı değil özellikleri önemli. Bir akıllı telefonu en fazla 2-3 sene kullanıyoruz. Alırken de ona göre bir fiyat belirlemeliyiz. Yani bir telefona servet ödemeye inanın ki gerek yok aynı özelliklere sahip iki telefondan birisi 1500 tl diğeri 2500 tl ise gidin ucuzu alın.


Ekran işlemcisi de çok önemlidir. Şimdi diyeceksiniz ki nerden bilebilirim ekran kartının iyi olup olmadığını. Akıllı telefonlarda bu iş biraz zorlaşıyor bilgisayarlardaki gibi zort diye şu model iyidir diyemiyoruz. Bunun için yine istatistiksel değerlere bakıyoruz. Hangi ekran işlemcisinin ısı değerleri daha stabil, hangisinin güç değeri daha az bu tarz şeylere dikkat edilmesi gerekiyor.

Bir de istediğimiz telefonun öncelikle yorumlarını okumalıyız. Bu çok önemli kullanıcılar neler demiş neden şikayet etmiş bilmeliyiz.

Tasarım konusuna gelirsek yıl oldu 2016. Artık elimizde kalas gibi makine taşımaya gerek yok. Telefon dediğin ince olur arkadaş! Ekranı da biraz büyük olur. 5 inch idealdir. Aldığınız telefonu tek elle kullanabilmeniz gerekiyor.


Telefon kamerasında hangi firmanın lensini kullandı bunu da bilmeliyiz eğer fotoğrafla uğraşıyorsak. Bazı iyi sandığımız firmaların lensleri birkaç ay sonra yıpranma yaşıyor kalitelerde düşüşler ortaya çıkıyor. Selfie kamerasının da en az 5 megapixel olmasına dikkat edin.

Dediğim gibi, bir telefona en fazla vereceğiniz para 2000 tl olsun. Cebinizdeki paraya yazık etmeyin...

Youtube kanalımız:https://goo.gl/DRhm4n

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder